fbpx

Si jo anés a celebrar el meu casament a Tarragona i hagués de contractar un fotògraf estic segur que em tornaria boig veient diferents opcions. Ho sé, visitaria diversos fotògrafs de casaments a Tarragona, veuria els seus reportatges de casament i sol·licitaria pressupostos, i sé amb absoluta certesa que tindria tants dubtes que no sabria per quin decidir-me.

Sincerament crec que la primera pregunta que cal fer a l’hora de buscar fotògraf de casaments a Tarragona, és preguntar-se a un mateix quant t’importen a tu aquestes fotos. A mi, m’importarien, i molt a més, ja que les fotografies del meu casament seran l’únic record amb què em quedaré. I quan parlo de records, no parlo únicament del guapos que estàvem el dia del nostre casament. Parlo de fotografies on els meus pares, germans, avis estaven gaudint d’un dels dies més importants de la meva vida. El dia del meu casament.

Després de més de 1000 casaments a la motxilla, ho tinc clar, hauries de veure la feina de diferents fotògrafs i això ho pots fer per internet, però quan tinguis els tres o quatre que més t’agraden, hauries d’acudir al seu estudi de fotografia i conèixer personalment al fotògraf.

Us asseguro que és relativament fàcil sorprendre una parella que es casarà i busca un fotògraf per al vostre casament, tan sols has de mostrar-li les teves millors fotografies de casament, li poses una mica de música i a volar.

El que has de fer és tan senzill com demanar-li que et mostri diversos reportatges de casament complets i que aquests casaments siguin aquí, a Tarragona.

Si després de veure 2 o 3 reportatges de casaments complets tens la sensació que t’han agradat des de la primera fins a l’última imatge, aquest és el teu fotògraf de casaments a Tarragona. Resumint, no et deixis convèncer per un grapat de fotografies de casament soltes, deixa’t convèncer per un reportatge de casament complet.

Quan trobis el reportatge de casaments amb què de debò t’identifiques, hauràs trobat el fotògraf del teu casament.

Diríeu que el preu d’un reportatge de casament oscil·la entre els 1000 i els 2500€. Això no vol dir que el del 1000 sigui econòmic i el del 2500 car. T’asseguro que si el de 1000 en pogués cobrar 2500, els cobraria.

I tampoc intento dir que el més car sigui el millor. El millor serà el que més t’agradi a tu i si és el més car, no ho dubtis, contracta’l o és possible que amb el temps et penedeixis de no haver-ho fet. Recorda, les teves fotos seran l’únic record amb el que comptaràs el dia de demà.

Cada fotògraf et farà la seva proposta, però al final totes seran semblants.

Jo personalment, com a fotògraf de casaments a Tarragona, i després d’haver realitzat centenars de reportatges, divideixo el casament amb preparatius dels nuvis, la cerimònia, aperitius, fotos íntimes de parella i la festa.

I després hi ha parelles que volen fer un reportatge previ i un altre post, cosa que tothom coneix com a reportatge de fotos de preboda i postboda.

Des del punt de vista d’un fotògraf de noces et donaria tres consells:

1. El lloc on et maquillaràs i vestiràs és crucial. Normalment els espais que tenim a casa no són igual d’amplis com puguin ser la suite d’un hotel o casa rural, això i la llum són fonamentals per a unes bones fotografies de casament.

2. Acompanyada de qui? Doncs això ho decideixes tu, però perquè no començar el dia del teu casament acompanyat de la teva família i les teves millors amigues o amics?

3. No et sembla genial que el reportatge de casament comenci mentre gaudiu d’una copa de xampany i la millor de les companyies? T’imagines l’ambientàs i les rialles que poden sorgir?

4. El més important, no preguntis al fotògraf el dia del teu casament i ara que faig, on em poso? Oblida’t de tot això, ja que el dia del teu casament passarà volant. Gaudeix i deixa els professionals que has contractat, que facin la feina.

Sempre els dic a les núvies abans d’entrar a l’església el dia del casament: “Camina a poc a poc i el cap enlaire”. I és cert, gaudeix d’aquell moment que tantes vegades has somiat i fes-ho així, somriu i regala-li al fotògraf unes boniques fotos d’un dels moments més importants del teu casament.

Un cop siguis a la cerimònia, i és igual si és religiosa o civil, agafa la mà de la teva parella, mira-li, somriu, parla amb ell, gaudeix amb naturalitat i si és necessari, plora, als fotògrafs de casament ens encanta captar les emocions de les persones.

A moltes parelles els fa mandra fer les fotos de postboda, sobretot als nuvis, i ho entenc. La veritat és que un cop passi les vostres noces molt probablement us anireu de lluna de mel ia la tornada ja us costarà més. Quantes vegades he sentit dir als nuvis això de “hem engreixat, ja no ens serveixen els vestits”

El que sí que us puc assegurar, i és una cosa que sempre comenten totes les parelles, és que el dia del casament passa massa ràpid. Quan us n’adoneu ja ha passat i això és raó de més per plantejar-se un post-casament.

T’has parat a pensar que el primer moment que estaràs just als teus convidats el dia del teu casament serà durant els aperitius? Ah! I un cop finalitzin els aperitius cadascun a la seva taula!

La pregunta és: amb qui vols passar el temps dels aperitius del teu casament, amb els convidats o amb el fotògraf? Jo, fa força temps i abans de dedicar-me a això, vaig cometre l’error de passar-me’ls amb el fotògraf. Crec que ja m’entens… hahaha

Nosaltres, al nostre estudi de fotografia a Tarragona sempre donem l’opció de contractar un o dos fotògrafs i moltes vegades m’heu dit que a la majoria dels estudis us ofereixen dos fotògrafs.

Aquí és important que valoreu si és un fotògraf professional i un ajudant, un fotògraf i la seva parella o si són dos fotògrafs experimentats, els que faran el reportatge de casament.

En el nostre cas, quan us oferim un fotògraf, sempre és un fotògraf més un ajudant de fotografia. Quan oferim dos fotògrafs de casament, són dos fotògrafs més un ajudant.

Considerem que un fotògraf de casaments amb experiència és més que suficient per revalidar el reportatge del vostre casament. Jo personalment prefereixo un ajudant que s’encarregui de facilitar-me la feina, que m’ajudi amb la il·luminació, amb l’equip, amb l’organització…

Si has llegit això, on diferenciava això de dos fotògrafs de casament professionals he de dir-te que en aquest cas la cosa canvia. Dos fotògrafs no et proporcionen únicament el doble de fotografies de casament, et proporcionaran diferents angles.

Imagineu l’entrada de la núvia des de dos llocs diferents. Imagina l’expressió dels teus pares mentre dius “si vull”. Sens dubte, dos fotògrafs et donaran una cobertura molt més àmplia.

×

Dani Legaz Fotógrafo

×